Gavranović ostaje u Dinamu!

Ma kakav v.d., odnosno vršitelj dužnosti! Kad Zoran Mamić zasjedne na Dinamovu klupu, nije to samo krpanje rupe!

Da, nakon što je Matjaž Kek odbio Dinamo, Vahida Halilodžića nisu ni zvali, a Niko Kovač preuzeo je Monaco, trenera “kapitalaca” s našeg (jezičnog) područja baš i nije ostalo. Pa se ponavlja priča iz Zokijeva prvog trenerskog mandata: “Nisam ja baš za trenera… Ne znam želim li to raditi… Dobro, ajde, uskočit ću samo dok ne nađemo nekoga…” pa ipak (p)ostane trajno rješenje.

Tako će Zoran Mamić, vrlo je izvjesno, povesti Dinamo prema Ligi prvaka i novom domaćem naslovu. Unatoč tome što, jel, nije siguran da je to njegov pravi poziv, unatoč tome što, jel, ne želi biti teret klubu zbog svojih sudskih procesa i pogotovo unatoč tome što su navijači izričito protiv. I ne mislimo pritom samo na BBB…

A prvi je kadrovski potez u dvostrukoj ulozi trenera i sportskog direktora Mamić već napravio: dogovorio je nastavak suradnje s Marijem Gavranovićem (30)!

Neočekivan je to obrat jer Gavranoviću je istekao ugovor i Dinamo ga je pustio kući u Švicarsku i na odmor, uopće nije računao na njega ni u zadnjim utakmicama sezone.

Veliki dinamovac od rođenja govorio je kako je za sve ostale klubove u karijeri igrao kao profesionalac, ali Dinamo je bio više od toga, kako je uživao i ostvario jedan od svojih snova zaigravši za “plave”, pa još i u Ligi prvaka, ali i kako ga je klub razočarao na kraju kada mu nitko nije, tvrdi, došao i rekao da više nije dio momčadi. Neugodno se iznenadio vidjevši da njegovo ime nije na popisu kandidata za utakmicu.

U Dinamo je došao iz Rijeke u ljeto 2018., nakon što je igrao za Lugano, Xamax, Yverdon, Schalke, Mainz i Zürich. Samo je za Zürich odigrao više utakmica nego za Dinamo, a u 87 nastupa za “plave” zabio je 28 golova uz 11 asistencija u HNL-u i Europi. I s Rijekom i s Dinamom osvojio je naslov prvaka i Kup.

Sad će Gavranović potpisati novi ugovor, do ljeta 2023. godine, pišu 24sata.

Facebook Komentari