Zvjerstvo i kod Zadra: Kanadski državljanin tri puta silovao suprugu, mlatio nju i djecu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg državljanina Kanade zbog osnovane sumnje na počinjenje tri teška kaznena djela protiv spolne slobode, kazneno djelo tjelesne ozljede, kazneno djelo nasilja u obitelji, te dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 37-godišnjak u tri navrata tijekom lipnja i srpnja 2020. godine, uz fizičko nasilje, počinio tri teška kaznena djela protiv spolne slobode na štetu supruge u obiteljskoj kući u okolici Zadra. Osnovano se sumnja da je 15. srpnja 2020. u istoj obiteljskoj kući udario oštećenicu otvorenim dlanom po usnama i zatvorenom šakom u predjelu lijevog oka prema sljepoočnici, te joj nanio tjelesne ozljede, kao i da je od 15. srpnja 2019. do 15. srpnja 2020. u istoj kući oštećenicu svakodnevno vrijeđao i udarao otvorenim dlanom po licu te joj oduzeo financijska sredstva i zabranio kontakte s članovima obitelji i prijateljima.

Osnovano se sumnja i da je u istom razdoblju pred njezinom maloljetnom djecom (2008., 2010.) iz prvog braka te pred njihovom zajedničkom djecom (2013., 2016.) nasilnički se ponašao prema njihovoj majci, kao i da je učestalo fizički kažnjavao djecu te ih često vrijeđao i omalovažavao čime je kod njih stvorio osjećaj straha, nespokojstva, tjeskobe što je sve utjecalo na njihov psihofizički razvoj. Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor.

Iz policijskih izvora doznaje se da se sve događalo prije deset dana u malom mjestu na moru u zadarskoj županiji. – Četiri dana od prijave za počinjenjenje kaznenih djela pronađen je 37-godišnjak u Ličko-senjskoj županiji i sproveden je u Zadar – rekao je naš policijski izvor i dodao kako je Kanađanin uhićen u bijegu motorom, piše Večernji.

Facebook Komentari