Opušteni Čačić uživa na moru

Radimir Čačić uhvatio je tjedan dana odmora nakon turbulentnih pandemijskih izbora. Odmara na svome brodu Skitnicu koji je prije 45 godina kupio od legendarnog književnika, putopisca i moreplovca Jože Horvata, pišu 24sata.

– Evo vozim se na brodu i plovit ću tjedan dana, a onda se vraćam obavezama pa ću opet kasnije uhvatiti još jedan tjedan za plovidbu – otkiva nam dobro raspoloženi Čačić. Brodom sam upravlja, kaže, još od 1963.

– Tada sam položio za skipera. Imao sam 24 godine i do danas mogu reći za kormilom sam ukupno proveo više od 2,5 godine. Sjećam se da su mi jedne od prvih plovidbi bile u vrijeme dok je Elan isporučivao brodove iz Portoroža u Vodice pa smo i besplatno kormilarili samo iz gušta – priča Čačić.

Da Skitnica može pričati, vjerojatno bi bilo materijala za barem jedan bestseller, no što je sve s njim Čačić proživio ostat će njihova tajna.

– Auu svašta smo mi prošli i oplovili čitav Jadran. Bio sam sa Skitnicom u različitim situacijama – nasmijano će Čačić. Ljubav prema plovidbi mu je u krvi jer mu je djed bio mornar, a i otac je imao brod.

– Mi smo vam porijeklom iz sela Čačići kraj Karlobaga tako da nam je more u krvi – rekao je. No na Skitnici nije sam. Vjerno ga prati novi kućni ljubimac Ron.

– Upravo sam ga prošetao. Inače Ron ima osam mjeseci, a nabavio sam ga nakon što sam lani ostao bez svog velikog ljubimca koji je također bio švicarske pasmine. Ron je Entlebucher to je od četiri švicarske pasmine najmanja vrsta, a kad odraste imat će 30 kilograma – pojasnio je Čačić.

S obzirom na to da je to rijetka pasmina u Hrvatskoj pitali smo ga hoće li ga voditi na izložbe.

– Da, svakako. Imam to u planu – rekao je.

A zašto baš se odlučio za tu pasminu kaže: “Izuzetno su mazni psi. Baš se uvuku pod kožu.”

Facebook Komentari