Čuo bratovo ogovaranje pred majkom pa ga premlatio stolicom

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede, piše Večernji.

– Postoji osnovana sumnja da je 16. srpnja oko 15,00 sati, u obiteljskoj kući u Primoštenu, nakon što je čuo brata kako u razgovoru s majkom govori o njemu na uvredljiv način, došao u stan u kojem su bili brat i majka. Majci je rekao da izađe iz stana te je zatvorio prozore i vrata i zaprijetio bratu, a potom ga je, osnovano se sumnja, drvenom stolicom udario po lijevoj podlaktici nakon čega je i fizički nasrnuo na njega. Nakon što se oštećenik uspio istrgnuti i nasloniti se rukom na dovratak vrata, 41-godišnjak je, osnovano se sumnja, zalupio vrata kojima je udario brata po prstima, a potom ponovo udario stolicom u podlakticu. Opisanim je postupanjem bratu nanio tjelesne ozljede i kod njega izazvao strah da će ostvariti prijetnje koje mu je izrekao.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odbio je prijedlog i odredio mjere opreza, i to zabranu posjećivanja određenog mjesta, zabranu približavanja određenoj osobi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze s određenom osobom.

Facebook Komentari