Šokirani Hvarani: Turistkinja se u crkvi presvlačila za plažu

Policija iz Starog Grada na Hvaru prekršajno je prijavila ženu koja je staru crkvicu Sv. Jeronima iz 14. stoljeća koristila kao kabinu za presvlačenje, pišu 24sata.

Žena je danima koristila drevnu crkvicu i u njoj se presvlačila nakon kupanja, nakon čega su građani prostestirali:

– Građani su bili zgroženi takvim ponašanjem i korištenjem jednog takvog objekta. Naši su se djelatnici nakon dolaska na teren uvjerili u tvrdnje građana i prekršajno prijavili osobu po članku 14. nakon čega je ona platila novčanu kaznu, rekli su u PU Splitsko-dalmatinskoj.

– Nedjelja poslijepodne. Pogled na crkvicu svetog Jeronima u Starom Gradu na Hvaru iz 14. st. Koliko znam,to je zaštićeno kulturno dobro te muzej “sakralne baštine”. A onda jedna gospođica, koja ima ključeve crkvice, koristi kao privatnu kabinu za presvlačenje. I tako unazad nekoliko dana. Tamo drži svoje stvari za plažu te je koristi kao mjesto za rashlađivanje i za igru djece. Vidio sam je i u subotu kako pred crkvicom stoji razodjevena, iako se radi o gotovo centru grada i plaži koja nije namijenjena nudistima – govori čiatelj.

– Nas 50-ak sve smo to gledali. Sve je izgledalo kao da je i sama policija ostala nemoćana ovim skandaloznim ponašanjem te je jednako tako napustila mjesto događaja nekoliko minuta nakon odlaska gospođice – govori čitatelj.

Facebook Komentari