Šef HDZ-ove mladeži u Požegi vozio pijan pa vrijeđao policajce tijekom alkotestiranja

Ivan Svjetličić (25), predsjednik Županijskog odbora mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije, zatečen je prošlog vikenda u vožnji s 0,89 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Trgu Svetog trojstva u Požegi, a tijekom alkotestiranja je vrijeđao policajce, doznaje Telegram. Za razliku od petero drugih vozača koji su tijekom vikenda također zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, on nije zadržan u policijskoj postaji.

Osim što obnaša dužnost predsjednika mladeži HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji, Svjetličić ima još nekoliko funkcija. Kako je objavio požeški portal 034, on je i predsjednik Savjeta mladih Grada Požege, gdje ”vrlo aktivno provodi mjere i politike za mlade”.

Izvanredni je student na požeškom Veleučilištu u Požegi, a ima i političku funkciju na državnoj razini: glavni je tajnik Koordinacije savjeta mladih Republike Hrvatske koja okuplja pedesetak gradova i općina. Vrlo je aktivan u organiziranju kongresa, panel rasprava i okruglih stolova diljem Republike Hrvatske. Uz to, Svjetličić je i član Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, prenosi Večernji list.

U gradskoj upravi Požege ima minornu ulogu, ali neslužbeno se doznaje da je često viđan u društvu požeškog gradonačelnika i novoizabranog saborskog zastupnika Darka Puljašića, predsjednika požeškog HDZ-a.

Facebook Komentari