Rat u pokretu: Saga oko Pauletića i Ruže Tomašić se nastavlja, Domovinski pokret bi mijenjao izborni zakon

Saga oko mandata u 10. izbornoj jedinici u Domovinskom pokretu se nastavlja:

“IZBORNI ZAKON SE MORA MIJENJATI

U slučaju mandata kojeg je na listi Domovinskog pokreta i partnera u X. izbornoj jedinici osvojila Ruža Tomašić (Hrvatski suverenisti, HKS), Domovinski pokret poštovat će zakone i zakonom temeljene odluke saborskih tijela, kakve god bile.

Kako bismo trajno osigurali da se volju građana i njihove preferencijalne glasove uvijek uvažava i poštuje, zalagat ćemo se za promjenu izbornoga zakona, na način da kao zamjena u Sabor ulazi kandidat s najviše preferencijalnih glasova. Takav je način određivanja zamjene u konačnici najmoralniji i najpošteniji.

Naposljetku, valja razjasniti i predizborni dogovor. Prema njemu, hrvatski suverenisti su u X. izbornoj jedinici dogovorili drugo, a ne prvo mjesto na listi. Unatoč tome, Domovinski pokret naknadno je u svrhu kreiranja što kvalitetnije liste kandidata suverenistima ustupio još bolje, prvo mjesto na listi, a drugo je pripalo Robertu Pauletiću, što je on gospodski prihvatio. Pauletić je time pokazao da mu fotelja nije najbitnija, a Domovinski pokret demonstrirao je svoju političku širinu i dobru volju za suradnju i zajedništvo.

Jednak stav zauzeli bismo i da je situacija obratna”, napisali su u Domovinskom pokretu.

Rat u pokretu: Svađa Ruže Tomašić i Pauletića za zastupničko mjesto

Facebook Komentari