Pala odluka: Zadnje kolo lige i finale Kupa ipak bez gledatelja!

U tijeku su razgovori i sastanci, mislim da bismo tijekom ponedjeljka mogli imati konačnu odluku o tome. Sve je na Nacionalnom stožeru, sve su opcije moguće, rekao je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL.

A onda je izvršni odbor HNS-a i službeno priopćio: posljednje kolo HNL-a, kao i finale Kupa, odigrat će se – bez gledatelja!

Korona virus ponovno se širi, sve je viša zaraženih, a Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, je najavio razmatranje strože mjere o okupljanjima koje su se i obistinile kad je o nogometu riječ, pišu 24sata.

Posljednje kolo HNL-a igra se u petak i subotu. Utakmica Osijek – Lokomotiva i sraz Rijeka – Istra 1961 odlučuju o tome tko će u kvalifikacije za Ligu prvaka. Sve se ostalo zna. I da na finalu Kupa u Šibeniku neće biti publike u srazu Rijeke i Lokomotive 1. kolovoza.

Novo prvenstvo počinje 14. kolovoza, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će naputak dati epidemiolozi i Nacionalni stožer o novoj sezoni HNL-a. Moguće je da će pričekati i vidjeti kakva će situacija s korona virusom biti iduća dva tjedna. Šuška se posljednjih dana da će novo prvenstvo početi bez gledatelja, ali potvrde još nema.

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je danas odluku o izmjeni propozicija u četiri nedovršena natjecanja HNS-a, prema kojima će se preostale utakmice odigrati bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba u Republici Hrvatskoj uslijed epidemije novog koronavirusa.

Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja.

Danas odluka: Zadnje kolo lige i finale Kupa ipak bez gledatelja?

Facebook Komentari