Kako danas izgleda noćni život u Zagrebu

Koronavirus nam je upola smanjio broj turista u odnosu na lani i svjesni smo da ništa nije kao prije, ali ipak ima – noćnog života. Umjesto okupljanja u zatvorenim klubovima i kafićima, noćni se život Zagreba preselio na ulice i trgove, piše HRT.

Samo nekoliko stotina metara od glavnog zagrebačkog trga – građani i turisti okupljaju se pod vedrim nebom. Uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Iako je riječ o uličnim manifestacijama – organizatori su se morali prilagoditi novonastaloj situaciji.

– Na ulazima posjetitelje čekaju dezinfekcijska sredstva i QR kodovi koje je potrebno skenirati kako bi upisali svoje podatke, objašnjava Hana Klain, organizatorica Fuliranja.

Zbog uvođenja novih mjera za ugostitelje – sve više njih okreće se ovakvim zbivanjima na otvorenom.

I jedan od najposjećenijih gradskih događaja – Ljeto na Štrosu – bilježi znatno manji promet.

– Mi smo promijenili isto tako i vrstu koncerata. Počeli smo paziti da bude više komorna glazba – ne u smislu da komorna znači dosadna već samo da je tiša, kaže organizator “Ljeta na Štrosu” Miran Hadži-Veljković.

Prije tri tjedna nekoliko noćnih klubova bilo je žarište zaraze koronavirusom. Stoga su mnogi odlučili ne riskirati – i zatvorene prostore zamijeniti spontanim okupljanjem na otvorenom. Trenutačno je među mladima popularan – prostor ispred HNK.

Kako će od jeseni izgledati noćni život grada – još se ne zna. Svi oni željni dobre zabave priželjkuju da ih posluži lijepo vrijeme, piše HRT.

Facebook Komentari