Juventus je loš jer su se riješili ključnog igrača Mandžukića

I u kolektivnoj memoriji i u srcima navijača Alessandro Del Piero (45) jedan od najvećih igrača koje Juventus imao u svojoj prebogatoj povijesti. Za mnoge i najbolji, najomiljeniji, pišu 24sata.

Naslijedio je Roberta Baggia (53) pa sa ‘Starom damom’ osvojio više od i neponovljivog ‘Zlatnog repića’. Juventus ove sezone, premda ima Cristiana Ronalda (35), Dybalu (26), Chiellinija (35), Bonuccija (33) i cijelu nisku dokazanih majstora, opasno šepa i ne igra ni blizu potencijala i očekivanja.

Talijanski Sky Sport je za mišljenje o krizi u crno-bijelom dijelu Torina priupitao Del Piera, a legenda je temeljni uzrok Juventusovih problema dijagnosticirala u: rastanku s jednim Hrvatom.

– Ključni igrač Juventusa u eri Maxa Allegrija (52) bio je: Mario Mandžukić (34)! To je bio drukčiji, pragmatičniji i bolji Juventus. Onakav kakav je kroz povijest. Nije se gledalo na dojam nego na rezultate – priča Del Piero.

– Igrači kao Mandžukić pokrivaju strahovito puno prostora, daju ton borbenosti cijele momčadi, a čovjek je uz to i zabijao. I bio spreman jednako dobro igrati na kojoj poziciji u napadu, a kad je trebalo čak i kao bočni vezni!

No Alex Del Piero poziva milijune navijača da pokažu i malo strpljenja za ovog trenera i njegove ideje.

– Maurizio Sarri (61) je u svojoj prvoj godini na klupi Juventusa. Matthijs De Ligt (20) je u svojoj prvoj godini u momčadi. Treba vremena da se usade nove ideje, novi način igre, cijela jedna nova filozofija. Nema tu više Mandžukića, a ni Teveza i(li) Morate pa onda nedostaje i onaj intenzitet kojim je Juventus uvijek lomio protivnike.

‘Umiranje u ljepoti’ jednostavno nije u klupskom DNA.

– Ravnoteža u igri je ključna. Ravnoteža među linijama, automatizmi, suradnja među igračima koja se ne postiže tek tako. NI u vezi nema dovoljno agresivnih igrača pa se igra bez dovoljno ritma, bez intenziteta… To se može promijeniti, ali za to treba vremena. Ovo je drukčiji stil i bez nekih, ne tako davno, jako važnih, ključnih igrača – rekao je Del Piero.

A s njim bi se složilo more navijača kojima je fajter Mandžo i sedam mjeseci nakon odlaska iz kluba i dalje – jedan od ljubimaca!

Facebook Komentari