Dvije novooboljele osobe u Osječko-baranjskoj županiji

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek testirana su ukupno 283 uzoraka, što je najviše do sada testiranih uzoraka u jednom danu u KBC-u. Dva su od njih bila pozitivna i oba se odnose na osobe s područja Ispostave ZZJZ Osijek. Ni danas nema novooboljelih među liječnicima i pacijentima KBC-a. Spriječen je daljnji proboj virusa, što pokazuje kako nošenje zaštitne opreme pruža visok stupanj zaštite bolničkog osoblja, ali i pacijenata s kojima dolaze u kontakt.

S današnjim danom, na području Osječko-baranjske županije od koronavirusa izliječena je 361 osoba, pa je trenutno 165 aktivnih osoba oboljelih od koronavirusa.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 39 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je pet na respiratoru.
42 nova kontakta su stavljena u samoizolaciju, sveukupno se u samoizolaciji na području naše županije nalaze 492 osobe.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 25 provjerenih osoba, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije, piše Osječko baranjska županija.

Share This Article