Danas odluka: Zadnje kolo lige i finale Kupa ipak bez gledatelja?

U tijeku su razgovori i sastanci, mislim da bismo tijekom ponedjeljka mogli imati konačnu odluku o tome. Sve je na Nacionalnom stožeru, sve su opcije moguće, rekao je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL, pišu 24sata.

Korona virus ponovno se širi, sve je viša zaraženih, a Krunoslav Capak, ravnatelj, HZJZ-a, je najavio razmatranje strože mjere o okupljanjima. Sastanci su u HNS-u, čeka se Nacionalni stožer. Ako njihov naputak i odluka bude da se posljednje kolo i finale Kupa igra bez gledatelja, onda će Savez samo potvrditi tu odluku. Zasad se nije razmišljalo o tome što će napraviti HNS ako naputak bude drugačiji.

Posljednje kolo HNL-a igra se u petak i subotu. Utakmica Osijek – Lokomotiva i sraz Rijeka – Istra 1961 odlučuju o tome tko će u kvalifikacije za Ligu prvaka. Sve se ostalo zna. Ako bude odlučeno da nema publike na posljednjem kolu, to znači i da na finalu Kupa u Šibeniku neće biti publike u srazu Rijeke i Lokomotive 1. kolovoza.

Novo prvenstvo počinje 14. kolovoza, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će naputak dati epidemiolozi i Nacionalni stožer o novoj sezoni HNL-a. Moguće je da danas i ovih dana ne bude odluke, možda se pričeka da se vidi kakva će situacija s korona virusom biti iduća dva tjedna. Šuška se posljednjih dana da će novo prvenstvo početi bez gledatelja, ali potvrde još nema.

Facebook Komentari