6.2 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo British Airways znatno pojačava letove prema Hrvatskoj, dovodi nam turiste koji slove...

British Airways znatno pojačava letove prema Hrvatskoj, dovodi nam turiste koji slove kao odlični potrošači

Otkako u Hrvatsku mogu stizati bez obveze da se po povratku kuće samoizoliraju na period od četrnaest dana, na Jadran su od 14. srpnja počeli pristizati prvi čarteri s britanskim turistima. Uglavnom pristižu u splitsku i dubrovačku zračnu luku odakle se dalje upućuju na svoje konačne destinacije, piše Jutarnji list.

Prema podacima koje su nam dostavili iz Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku u našoj zemlji boravi 3400 britanskih turista, što je priličan pad u odnosu na isti period prošle godine, ali je ipak pohvalno da nam i ovi turisti stižu u vrijeme epidemije koronavirusa.

– Jače promotivne aktivnosti na britanskom tržištu započeli smo u onom trenutku kad nas je Velika Britanija stavila na takozvanu zelenu listu 10. srpnja, što znači da turisti iz te zemlje po povratku svojim kućama neće morati u dvotjednu karantenu. Od sredine srpnja krenuo je jači aviopromet s tog tržišta s obzirom na to da su s prometovanjem krenule aviolinije, i to primjerice Jet2-a koji pokreće 12 direktnih linija iz Velike Britanije prema Dubrovniku, Splitu i Puli – poručili su nam iz Hrvatske turističke zajednice.

Usporedbe radi, s 1. srpnjem u našoj je zemlji boravilo sve skupa 700 turista iz Velike Britanije, a 6. srpnja statistika je bilježila nešto više, njih 1200. Naravno, to su poražavajuće brojke u odnosu na 2018. kad je Hrvatsku kroz period od 12 mjeseci posjetilo 821 tisuća Britanaca koji su ovdje napravili 4,2 milijuna noćenja i predstavljali rastuće tržište.

Osim u Hrvatsku, čarteri s Britancima ovih su dana počeli pristizati i u Tursku te ostale destinacije, a istraživanja pokazuju kako su, s obzirom na prilično lošu epidemiološku situaciju u njihovoj zemlji, prilično skeptični prema čistoći u hotelima. Kako ovih dana prenosi američki traveldailynews.com, 42 posto turista iz Velike Britanije koji putuju nakon lockdowna, koji je bio proglašen u prvom valu pandemije koronavirusa, obavezno sami očiste hotelsku sobu prije uporabe, a prije korištenja svakako provjere čistoću plahti, čaša, daljinskih upravljača, telefona i prekidača za svjetlo.

Najnovije

Još iz rubrike