Brbić i Tudor uzeli su time-out, imaju podršku, sami odlučuju hoće li ostati ili otići iz Hajduka

Nakon poraza od Rijeke 3-2 nismo imali prilike čuti mišljenje dva vrlo važna aktera s Hajdukove strane, predsjednik Marin Brbić nije ni bio na utakmici, a trener Igor Tudor izostanak s uobičajenih izjava opravdao je promuklošću. Ni jedan ni drugi nisu se oglasili ni dan nakon utakmice, predsjednik nije bio na Poljudu zbog privatnih razloga, niti je objavio odluku hoće li popustiti nagovorima čelnika Nadzornog odbora i nastaviti dalje voditi Hajduk ili će ustrajati u odluci i otići, a ni trener se nije oglasio o svojim planovima, pišu 24sata.

Zanimljivo je kako su i Brbiću i Tudoru ‘nadređeni’ dali podršku za ostanak na pozicijama, Nadzorni odbor tražio je od Brbića da povuče ostavku, dok su Stanić i Kepčija izjavili kako Tudora neće mijenjati, odnosno, kako on može otići isključivo ako to sam odluči. Odavno takve sloge i zajedništva nije bilo na Poljudu i prava je šteta da se ona događa upravo u vrijeme najveće krize rezultata u novijoj povijesti kluba.

I dok je za Brbića bilo očekivano da uzme time-out i u miru se posavjetuje s najbližima oko teške odluke, jer nije lako priznati poraz i otići u situaciji kad duboko u sebi vjeruješ da su sve tvoje odluke bile logične i ispravne, posve je neočekivano i nelogično da Tudor nakon poraza pred kamere pošalje svog pomoćnika Harija Vukasa.

U opravdanje kako je promukao teško je povjerovati nakon što su svih 90. minuta praznim Poljudom odjekivali njegovi povici prema igračima ali i sudcu Batiniću, kojem je u jednom trenutku povikao: ”Batinaaaa, aloooo, pa to mora biti žutiiiii…” i izazvao smijeh među malobrojnim novinarima, koji nisu znali da su Tudor i Batinić toliko prisni da ga trener Hajduka naziva nadimkom ”Batina”.

U situaciji kad nema nikakvih vijesti o budućnosti predsjednika i trenera, ostaje nam tek konstatirati kako je ovo, sada i službeno, najgora sezona u novijoj povijesti Hajduka. Najranije ispadanje iz Europe od Gzire, najranije ispadanje iz Kupa od Gorice te peto mjesto u prvenstvu, što je najlošiji plasman u HNL-u. Ostaje za vidjeti hoće li Hajduk izgubiti i u Zaprešiću, što bi bio još jedan neslavni rekord, 13. prvenstveni poraz u sezoni. Definitivno najlošijoj u novijoj povijesti kluba…

A kada je u pitanju Tudor, tu je situacija puno jednostavnija, ali i hitnija. Jedino je pitanje bi li njegov eventualni odlazak značio i odlazak njegovih nadređenih Kepčije i Stanića. Ako se Tudor doista odluči povući s klupe, a Stanić i Kepčija ostati, morali bi pod svaku cijenu pronaći trenera ‘kompatibilnog’ s momčadi koju će imati u svlačionici, jer bi još jedan zaokret u stilu i ideji igre, kao i u slaganju igračkog kadra, za Hajduk bio poguban.

Facebook Komentari