Vlak samljeo BMW kod Delnica, auto se još zabio u stup rasvjete

U dramatičnom prometnom srazu između teretnog vlaka i BMW riječke registracije, koji je jutros oko 8.30 uznemirio Delničane, srećom, nije bilo ljudskih žrtava, pišu 24sata.

Do nesreće je došlo na željezničkom prijalezu prema delničkom naselju Vučnik, kod kućnog broja 1, gdje je kompozicija teretnog vlaka, koji se kretao u smjeru Rijeke, do neprepoznatljivosti samljela BMW kojim je upravljao Delničanin D.M. (30).

– Iako je taj dio željezničkog prijelaza označen svjetlosnim i zvučnim signalima, vozač se na njih oglušio, nije se zaustavio već se nastavio kretati pri čemu je na njega “naletio” vlak. Vozilo je od siline udarca odbijeno van desnog kolnika, pri čemu je udarilo u stup – doznaje se iz PU primorsko goranske.

Naime, udarivši u vozilo, teretni vlak vukao ga je dvadesetak metara dok se auto doslovce nije zabilo u stup za opskrbu električnom energijom. Paradoksalno, upravo je taj udarac značio sreću u nesreći te spriječio gore posljedice koje bi vjerojatno uslijedile da je vlak vukao auto i vozača do kočenja i konačnog zaustavljanja. Ovako je taj udarac značio kraj tragičnog sraza vagona i auta iz kojeg su vatrogasci tek rezanjem lima uspjeli izvuči teško ozlijeđenog vozača.

Vozilom hitne službe nesretnik je pri svijesti i s vidljivim ozlijedama nogu hitno prevezen u KBC Rijeka. Srećom, nije životno ugrožen.

Materijalna šteta smrskanog automobila još se utvrđuje, a za vrijeme očevda, kojeg je provela PP Delnice, uslijedio je višesatni zastoj željezničkog prometa između postaja Delnice – Lokve.

Iz PU primorsko goranske još jednom apeliraju na vozače da pri svakom cestovnom prijelazu uvijek maksimalno poštuju sva upozorenja kako bi se ovakve nesreće izbjegle i spriječile.

Facebook Komentari