Niko i službeno u Monacu: S njime ćemo ostvariti naš cilj

Vijest koju je u subotu objavio L’Equipe u nedjelju je dobila i službenu potvrdu. Roberto Moreno dobio je otkaz na poziciji trenera Monaca, a njegov je nasljednik bivši hrvatski nogometni reprezentativac i izbornik Niko Kovač (48), pišu 24sata.

– Presretni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Niki Kovaču u klubu. Ova sezona označava početak novog poglavlja za Monaco, s čvrstom sportskom orijentacijom u skladu s klupskim ciljevima. Taj će smjer utjeloviti Niko kao trener – rekao je dopredsjednik Oleg Petrov i dodao:

– Niko je prepoznat za rad i u reprezentaciji i u klubu za razvoj mladih talenata, upravljanje iskusnim igračima i mogućnost postizanja jako dobrih rezultata. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo i osobnost pomoći u ostvarenju naših ciljeva.

Kovač je bio bez posla od studenoga prošle godine, kad se sporazumno razišao s Bayernom. S Monacom iduće sezone neće igrati u Europi i moći će se fokusirati samo na domaća natjecanja, a potpisao je na tri godine.

– Niko predstavlja najviši nivo iskustva kao bivši igrač i trener. Stalno je pokazivao sposobnost pobjeđivanja u Bayernu, jednom od najvećih svjetskih klubova, i Frankfurtu tijekom razdoblja njegove obnove. Niko je imao ključan utjecaj u pretvorbi Frankfurta u vrhunsku njemačku momčad, dvaput je uzastopce igrao u finalu kupa i ostavio ga u europskom natjecanju – kaže sportski direktor Paul Mitchell.

– Njegov životopis također uključuje sjajan posao s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, koju je odveo na Svjetsko prvenstvo kroz dodatne kvalifikacije. Njegova energija, način rada i vizija igre čine ga trenerom kojeg klub treba kako bi potvrdio ambicije i izgradio čvrste temelje za postizanje održivog uspjeha u budućnosti. Dobrodošao, Niko – dodao je Mitchell.

Facebook Komentari