Dinamo je blijed, loš i nemoćan, igrači moraju vratiti strast, na klupi će ostati Zoran Mamić?!

Završila je utakmica u Puli, a nakon 0-0 za glavu su se mogli hvatati igrače Istre 1961, a ne igrači hrvatskog prvaka. Gosti su mogli biti sretni zbog remija. Tri puta je okvir gola u toj utakmici spasio dinamovce, koji su u Puli napravili samo četiri prekršaja. U redu je, ponekad, ne biti grub, ali malo prekršaja je i znak nedostatka agresivnosti, volje. Znak toga da si nemoćan su rezultati u posljednjim kolima, utakmice i kojima te protivnici nadigraju, u kojima ne stvaraš prilike za golove. Deset je pobjeda zaredom imao Dinamo protiv Puljana, posljednji su put protiv “modrih” bod uzeli u rujnu 2017. godine. Tada su Zagrepčane predvodili Sigali, Soudani, Henriquez.

Svjestan je velikih problema i sportski direktor i trener, pišu 24sata.

– Ovo je od 2005. godine sigurno najlošiji Dinamo – rekao je u Puli Zoran Mamić i nastavio:

– Što god mi napravili, ne izgleda dobro. Bez energije, emocije i strasti, tako se ne može igrati nogomet. Jednostavno, nije dobro. Moramo se vratiti svi na nulu i krenuti ispočetka jer na ovaj način vrlo brzo ćemo svi biti nezadovoljni, nesretni i tužni jer nam kreće i Europa. Ne pomaže ni tvrdi ni meki pristup.

Nije Zoran Mamić htio reći da je ovo najlošiji Dinamo po igračima, već vjerojatno po tome kako je nemoćan otkako se HNL nastavio nakon pauze zbog korone.

Da je sve bilo kako je planirano, na utakmici u Puli je na tribinama trebao biti Matjaž Kek. Trebao je potpisati ugovor do kraja ovog tjedna. On je u Maksimiru već bio napravio plan priprema, složio si je i stručni stožer, dogovorio je koji igrači da idu na odmor nakon utakmice s Istrom, slagao je momčad, a onda je u “sudačkoj nadoknadi” odlučio ostati slovenski izbornik.

Vahid Halilhodžić, Goran Tomić, Igor Bišćan, Željko Kopić… Mnoga su se trenerska imena spominjala zadnjih dana nakon odbijenice Matjaža Keka, ali lako je moguće da Dinamo u novu sezonu krene sa sadašnjim trenerom. Sve bi se trebalo znati idućeg tjedna, ali Zoran Mamić u ovom je trenutku možda i prvi favorit za klupu zagrebačke momčadi. Njegov ostanak na klupi je sve izgledniji.

Ako ostane na klupi, svjestan je koliko ga velik posao čeka. Nositelji igre su potpuno izvan forme. Znanja, naravno, ima, talenta ima, ali nema snage i strasti. To je ono što dinamovci moraju vratiti, tu strast i želju. Dinamo je 2018. godine, pod vodstvom Nikole Jurčevića, imao samo jednu pobjedu u sedam kola. Bila je to kriza slična ovoj.

Gore od ovoga bit će samo ako Dinamo u petak na proslavi titule izgubi od Varaždina. Nova sezona je pred vratima, a prvak je blijed. Hitno se moraju “resetirati”. Vremena je malo, a izazovi su ogromni.

Facebook Komentari