Apel vukovarsko-srijemskog stožera: Zabranite ovakve svatove

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 47 je novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Novozaraženi s područja Vukovarsko-srijemske županije dolaze iz ukupno 13 mjesta, a najviše ih je iz Ivankova (19) i Vinkovaca (9), piše HRT.

Širenje zaraze povezuje se uz nekoliko velikih svadbi. Zdravko Kelić iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije za Dnevnik u podne HTV-a rekao je da stožer situaciju drži pod kontrolom koliko može, ali u onom dijelu u kojem može.

– Ondje gdje ne možemo, tražimo da nam se pomogne s razine nacionalnog stožera, a to je prije svega da se zabrani održavanje ovakvih svatova kao što imamo kod nas u županiji ili u cijeloj Slavoniji. Naime, najveća opasnost prijeti u takvim okupljanjima gdje nema nadzora, gdje se jednostavno ljudi ponašaju kako se ponašaju. To je naša tradicija, naš stil, rekao je.

Epidemiolozi svakodnevno rade na detektiranju onih koji su bili u kontaktu sa zaraženima, a kako bi sanirali štetu. Kelić apelira na sve koji žive u županiji – da ozbiljno shvate situaciju i pridržavaju se mjera.

U vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirane su trenutačno dvije osobe dok se u samoizolacii u županiji nalazi 581 osoba od kojih su 24 djelatnika iz sustava zdravstva.

U protekla 24 sata testirano je 142 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4130 oosba, navode iz Stožer dodajući kako je od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus, pozitivno šest zdravstvenih radnika.

Ukupno su od početka epidemije u Vukovarsko-srijemskoj županiji obolile 233 osobe, od kojih su 52 izliječene.

Facebook Komentari