Ne možete zaspati zbog vrućine: Iskušajte ovaj jednostavan trik

No ljeto može poremetiti dobar san i ponekad ćete zbog visokih temperatura patiti od nesanice. Ako nemate klima uređaj ili ga iz nekog razloga ne želite koristiti, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da se ipak naspavate, piše Glamour.

– Najbolje što možete učiniti kad ne možete zaspati jest to da doslovno izađete iz sobe. Ustanite i prošećite do dnevnog boravka. Promjena i vaša isključenost od sobe u kojoj ne možete zaspati čine čuda. Nakon pet minuta vratite se u krevet i sigurno ćete zaspati – savjetovala je Katheryn Pinkham, stručnjakinja za spavanje i nesanicu te osnivačica klinike Insomnia.

A to nije sve. Među trikovima koje možete pronaći na internetu je i onaj da napunite bocu hladnom vodom, zamrznete je i ponesete sa sobom u krevet ili da spavate na svilenoj posteljini koja bolje hladi, prenose 24sata.

Možete kupiti i jastuke ispunjene gelom koji će također hladiti glavu, no pripreme za spavanje su ključne kad je riječ o nesanici zbog vrućine. Nesanicu ćete izbjeći ako postanete mirni i opušteni, a u tome će pomoći izbjegavanje tableta, mobitela, laptopa, TV-a i drugih elektroničkih uređaja najmanje nekoliko sati prije spavanja.

Sleep Foundation navodi kako elektronički uređaji utječu na cirkadijalni ritam ili unutrašnji sat te remete proizvodnju hormona melatonina koji vodi u dobar san te zato dolazi do teškoća s usnivanjem.

TAGGED:
Share This Article