Bauk: Ankete pokazuju da smo zapostavili obraćanje mladim generacijama

SDP-ov Arsen Bauk bio je gost Dnevnika na N1.

Spekulira se kako bi Peđa Grbin mogao biti jedini kandidat za predsjednika SDP-a.

“Naša stranka je kad je pobjeđivala imala jednog kandidata. Broj kandidata nije posljedica stanja stranke”, smatra Bauk i dodaje kako će se u tom slučaju onaj koji bude predsjednički kandidat moći manje baviti skupljanjem podrške.

“Jer ako bude jedan kandidat onda se čini se 1. rujna zna predsjednik”, rekao je Bauk.

Osvrnuo se i na nova lica u SDP-u o kojima je pričao i v.d. predsjednik Zlatko Komadina.

“Priča o novim ljudima se govorila i 2016. Tad je i Davor Benardić bio novo lice. Sada u klubu zastupnika ima puno novih lica. To tko je novi i tko nije novi, iz izbornog ciklusa u izborni ciklus se procjenjuje”, kazao je.

“Od 2011. do 2020. smanjuje se broj naših birača”
“Iz ciklusa u ciklus, nažalost od 2011. pa do 2020. smanjuje se broj naših birača i to puno brže nego što bi mi to željeli. Neke ankete pokazuju da je naše biračko tijelo sve starije i da smo zapostavili obraćanje ovim mlađim generacijama. Mislim da će nam u novom ciklusu biti zadaća kako se obratiti onim glasačima koji dijele naše stavove, ali nisu prije toga glasali za nas”, pojasnio je Bauk.

Osvrnuo se i na uspjeh platforme Možemo!.

“Platforma Možemo je enormni broj glasova dobila u Zagrebu. U nekim gradskim četvrtima gdje je bio najveći postotak SDP-a, sada smo ispodprosječno. Očito su na kritici gradske vlasti i aktivizimi, pridobili veliki broj glasača koji su dosad tradicionalno glasali za nas. I na nam je sad pronaći način kako uspostaviti suradnju s njima na lokalnim izborima”, rekao je Bauk.

Bauk smatra kako Zagreb treba promjenu te kako misli da ljevica i lijevi centar mogu pokazati tu snagu.

Hoće li Gordan Maras biti kandidat za gradonačelnika Zagreba?

“O nastupu u Gradu Zagrebu na sljedećim izborima, odlučit će prvenstveno gradska organizacija. Maras je dosad iskazivao ambiciju da bude kandidat za gradonačelnika”, ističe.

Rekao je kako još nije odlučio hoće li se kandidirati na neku od funkcija u stranci i da će još razmisliti.

Facebook Komentari