U Primorsko-goranskoj županiji sedam novih slučajeva korone, u Istri 10

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestit će danas u 14 sati o ukupnom broju zaraženih u Hrvatskoj, a tijekom jutra županije javljaju o broju zaraženih u zadnja 24 sata.

Tako je u zadnja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, javljaju iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu. Kako ističu, među njima su tri kontakta ranije oboljelih koji su u samoizolaciji, potom jedan pomorac koji se testirao zbog odlaska na brod te tri osobe profesija koje se redovito testiraju prilikom povratka na posao, zbog izloženosti virusu prilikom obavljanja posla ili zbog kontakata s osjetljivim skupinama.

Radi se o jednoj spremačici u dječjem vrtiću, zaposlenici socijalne institucije i policajcu.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 104 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 10 pozitivnih.

Kod pet osoba radi se o kontaktu s već pozitivnim osobama, od toga je jedan dolazak iz Zagreba. Za ostalih pet osoba epidemiološka obrada je u tijeku, izvijestio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, prenosi Jutarnji list.

Facebook Komentari