Policija u čudu: Opa, vozi bicikl s 4,26 promila, pa to je isti onaj koji je 7. srpnja imao 4,29

Policajci su u četvrtak oko 14 sati u Strmcu Podravskom zaustavili biciklista (34) koji je krivudao po cesti. Alkotestiranjem su utvrdili kako je poprilično popio- imao je 4,42 promila. Kad su policajci provjerili s kim imaju posla ostali su bez teksta. Utvrdili su , naime, kako je 7. srpnja zatečen kako biciklira pod utjecajem alkohola od 4.29 promila Zbog apsolutne nesposobnosti za sigurno upravljanje biciklom, isti je isključen iz prometa te će ga prekršajni procesuirati, pišU 24sata.

U četvrtak u 21.30 sati policijski službenici Policijske postaje Ivanec u Vulišincu su zaustavili automobil kojim je upravljao 34-godišnjak. on je napuhao 3,04 promila pa su ga priveeli na trežnjenje. Protiv njega će podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu, kojim mu prijeti izricanje novčane kazne do 20. 000 kuna i kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Nekoliko sati ranije, u 16.30 sati u Koškovcu, zaustavljen je automobil za čijim upravljačem je sjedio 38-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.44 promila, prije stjecanja prava na upravljanje te da se radi o recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjenje prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 35. 000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 10 negativnih prekršajnih bodova.

Samo 20 minuta ranije u Optujskoj ulici u Varaždinu zaustavljen je automobil. Vozač (30) napuhao je 2,69 promila. Daljnjom provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima te da se nije podvrgnuo izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu na koji je bio upućen. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PU varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja. Nakon toga je uhićen te će se uz optužni prijedlog dovesti prekršajnom sucu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne od 22. 200 kuna, kazna zatvora do 60 dana te izricanje zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršajima slijedi mu i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova i poništenje vozačke dozvole.

Facebook Komentari