Optužnica za stravični zločin: Ugušio je jastukom, umotao tijelo u tepih i bacio u dvorište

Foto: RTL

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 30-godišnjaka zbog ubojstva tinejdžerice čije je tijelo u veljači ove godine pronađeno umotano u tepih i odbačeno na stepenice ispred zgrade u Novom Zagrebu, pišu 24sata.

Tridesetogodišnjeg državljanina BiH državno odvjetništvo sumnjiči za ubojstvo i omogućavanje trošenja droga. Tereti ga se da je od 25. siječnja do 14. veljače ove godine u stanu u kojem je neprijavljeno stanovao u Zagrebu, dopustio djetetu (rođena 2003.) da boravi s njime u tom stanu.

Iako je znao koliko joj je godina, ostavio joj je dostupnu svoju metadonsku terapiju te joj u više navrata davao marihuanu i amfetamin, javlja dnevnik.hr.

Također, tereti ga se da je 14. veljače oko 20 sati, s ciljem da je ubije, pritisnuo jastuk na lice tinejdžerici te prekinuo dotok zraka uslijed čega je ona preminula. Potom je u jutarnjim satima 15. veljače njezino tijelo umotao u tepih i ostavio ga na stepenicama podrumske prostorije obližnje zgrade.

Dokaže li mu se krivnja, za kazneno djelo ubojstva prijeti mu kazna zatvora u trajanju od najmanje pet godina. Za kazneno djelo omogućavanja trošenja droga, dokaže li da se kriv, prijeti mu kazna zatvora u trajanju do deset godina.

Facebook Komentari