Na svadbi kćeri generala Fuzula zarazilo se ukupno 36 ljudi

Zadarska Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo priopćila je da je dosad potvrđeno ukupno 36 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su troje kontakti osoba koje su bile na vjenčanju, a sami nisu prisustvovali događaju, piše Dnevnik.hr.

Riječ je o svadbi kćeri generala Mladena Fuzula, zapovjednika Zapovjedništva za potporu. Na svadbi je bilo prisutno tristotinjak ljudi, između ostalih i 11 zaposlenika MORH-a. Među oboljelima su i kontakti gostiju koji sami nisu bili na vjenčanju, pišu 24sata.

– Epidemiološkim ispitivanjem utvrđeno je da je vjenčanje održano po svim važećim preporukama HZJZ-a koje su taj dan bile na snazi te broj sudionika nije prelazio dopušteni broj – poručuju iz Službe za epidemiologiju te dodaju kako je raspon dobi zaraženih osoba između 23 i 47 godina, a prosječna je dob oboljelih 31 godina.

Zaraženi gosti imali su blage simptome koji su trajali po nekoliko dana, a većina je otišla u samoizolaciju.

Osim toga, ministrica Blaženku Divjak je dobila uputu o hitnom testiranju na virus, kao i njezini kolege iz resora nakon što se otkrilo da je HDZ-ova državna tajnica Ivana Franić iz istog ministarstva pozitivna na COVID-19. Franić je također bila na spomenutoj svadbi.

– Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne trebam o tome komentirati i stvarati daljnji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to – rekao nam je suprug Ivane Franić, pukovnik Domagoj Franić, inače šef kabineta generala Fuzula u MORH-u.

Facebook Komentari