Kraj Spomenika domovini gradi se stroj za maglu od 766 tisuća kuna. Stavit će ga u fontanu

Milan Bandić odlučio je u projekt Spomenik domovini koji se gradi preko puta spomenika Franje Tuđmana ugurati i stroj za maglu. Jer Zagrebu je potrebno još magle. I fontana, pišu 24sata.

Emisija Strah od slobode na Radio Studentu objavila je prva ovu vijest, a mi je prenosimo s dopuštenjem autora. Inače, gradnja spomenika koji bi se trebao otvoriti u rujnu koštat će 34,7 milijuna kuna. Početku radova u rujnu prošle godine prisustvovali su uz gradonačelnika Milana Bandića i tadašnji premijer Andrej Plenković, umirovljeni general Mladen Markač, tadašnji ministar obrane Damir Krstičević i tadašnja ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

“766,890,85 kuna” (pdv uključen) cijena je takozvanog pogona efekta magle, odnosno postrojenja koje će se ugraditi u fontanu uz spomenik domovini.

Emisija Strah od slobode u posjedu je troškovnika s iskazanom cijenom koju će građani iskeširati za ovaj prijeko potreban sadržaj. Sustav zamagljivanja proračunskog novca sastoji se od 100 mlaznica koje će ispuštati maglicu, a bit će dodatno oplemenjen rasvjetom 110 LED lampica koje će stvarati igru svjetla u minimalno tri načina rada – brzom izmjenom, sporom izmjenom te konstantnim svjetlom.

Podsjetimo da minimalna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 3.250, kn, pa za ovaj skupi, ali zato nepotrebni sadržaj radnik na minimalcu radi gotovo 25 godina. Gradskoj upravi i gradonačelniku predlažemo da na ukupnu cijenu koštanja spomenika od 34.7 milijuna dodaju još malo našeg novca i osiguraju jato gusaka kao sastavni dio spomeničkog kompleksa, što će na najbolji mogući način zaokružiti njegovu simboliku.”, objavio je Strah od slobode.

Facebook Komentari