Iz Mosta su oštro reagirali na vijest o gašenju proizvodnje Megglea

Iz Mosta su oštro reagirali na vijest o gašenju proizvodnje Megglea u Osijeku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Je li to projekt Slavonija, Baranja, Srijem?

Je li to sigurnost?

Je li to sigurna Hrvatska?

Prošli su izbori pa se sad vide činjenice i konkretni rezultati svih tih projekata u našoj Slavoniji!

Nakon što smo u svibnju čuli najavu o gašenju tvornice šećera Viro u Virovitici, gdje je bez posla ostalo oko 180 radnika, stižu nam nove šokantne vijesti o gašenju Meggle proizvodnje u Osijeku nakon koje će bez posla ostati oko 160 radnika. To nisu samo ta radna mjesta iz tih poduzeća, to su dalekosežne posljedice za njihove obitelji, za sve dobavljače, prerađivače, za sve one koji se bave poljoprivredom u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Uz sva upozorenja i govor o potrebnoj brizi za vrijednog radnika, poljoprivrednika, stočara, jedino što imamo je gašenje tvornica, gašenje postrojenja, otkazi, smanjenje proizvodnje, iseljavanje.

Narod ne odustaje, narod se bori, narod je vrijedan, ali kako izdržati takvu nebrigu vlasti. Takvu nebrigu onih koji obećavaju sigurnost, koji vole svoje, onih koji su rekli da će im se desna ruka osušiti ako zaborave Slavoniju, onih koji se inate, a očigledno je da sva njihova djela samo štete Slavoniji i Baranji. Bojimo se što nam još i stiže, jer takvih načinom rada vjerujemo da će se sve više prikazivati “plodovi” takvih poteza i odnosa prema poljoprivredi, odnos prema radniku, odnos prema hrvatskom seljaku.

Onaj tko voli ovaj kraj ne može stajati po strani, ne može ni šutjeti, nego pokušati sve da se Slavonija napokon probudi!

Apeliramo na Vladu RH i Andreja Plenkovića da objavi i potvrdi učinke Projekta Slavonija: zatvaranje tvornica, uništavanje proizvodne infrastrukture u koju se godinama ulagalo i moderniziralo, ostavljanje zaposlenika, dobavljača i njihovih obitelji bez sigurne egzistencije.

I konačno ih pitamo jesu li mogli i je li još uvijek mogu učiniti nešto da ova proizvođačka tvrtka u Osijeku ostane aktivna? Ili je ovo samo jedan u nizu učinaka Projekta Slavonija?”, upitali su iz Mosta.

Facebook Komentari