Čudna godina: Kedžo pobijedio na Dori pa izgubio, ali ne žali

Pjevač Damir Kedžo (33) pamtit će 2020. po raznim događajima. Prije svega, u veljači je pobijedio na Dori, ima već dvije Cesarice u konkurenciji za Hit godine i k tome je prema službenim statistikama Hrvatske diskografske udruge (HDU) jedini muški izvođač koji ima tri pjesme među najviše emitiranima u prvih šest mjeseci ove godine, pišu 24sata.

Nažalost, zbog korona virusa nije mogao zagrliti baku već su se vidjeli samo preko ograde, a onda je i otkazan ovogodišnji Eurosong u Rotterdamu. Unatoč toj informaciji, svi su se nekako nadali da će se pronaći način da se Kedžo iduće godine popne na tu pozornicu. Međutim, HRT je imao pravo odlučiti hoće li iduće godine slati Kedžu s novom pjesmom ili se bira novi izvođač. Izabrali su ovo potonje.

– Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača, te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno – pojašnjava urednica Dore 2021. i šefica eurovizijske delegacije Uršula Tolj.

Kedžo očito nema vremena žaliti zbog propuštene prilike. Posvetio se novom albumu ‘Poljubi me sad’. Izlazak albuma proslavit će uz svoju publiku na koncertu u Rijeci na Trsatskoj Gradini iduće subote.

– Energična sam osoba i najviše volim svoju publiku i koncerte. Volim tu razmjenu energija, komunikaciju, pokret. Predugo se nismo družili i jedva čekam zapjevati s vama i sve vas vidjeti. Ponesite osmijeh i dobro raspoloženje, vjerujem da ćemo zajednički napraviti atmosferu za pamćenje – poručio je Kedžo.

Bit će ovo prvi Damirov koncert nakon karantene i pandemije korona virusa pa se zato i njegovi obožavatelji nadaju dobroj svirki, veselju i pozitivnoj energiji, a uz sve to navode i kako će se pridržavati uputa epidemiologa.

Facebook Komentari