Badrić: Kune nisam uprihodila pet mjeseci, idem na prosvjed

Većina glazbenika ljeti ima puno posla i ne prestaju s gažama i nastupima. Tako je trebalo biti i ovo ljeto, ali – korona. Sve je stalo još u ožujku pa su iz Fonda solidarnosti Hrvatske glazbene unije (HGU) dobili financijsku pomoć. S obzirom da se epidemiološka situacija često mijenja, i dalje se otkazuju razni festivali, koncerti…

Ako uskoro ne dođe do promjene, glazbenici, njihovi menadžeri i organizatori koncerata planiraju masovni prosvjed, piše Jutarnji list. Osim toga, navode i kako će ovih dana poslati otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću (50) i ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek (50). Pjevačica Nina Badrić (48) ispričala je kako je situacija loša, ali i da ona ne traži milostinju već da joj samo dopuste da pjeva, pišu 24sata.

– Ne da ću se odazvati, ja ću biti među prvima koji će ići na taj prosvjed. Posljednjih pet mjeseci nisam uprihodila ni kunu. Kako ja, tako i 14 ljudi koje zapošljavam. To znači da ni jednu kunu nisu dobili niti članovi njihovih obitelji. Nitko od nas ne traži milostinju ni milodare. Molimo da nam se omogući da radimo i pošteno zaradimo svoj novac. Ako se našao način za ugostitelje i pojedine festivale, ne vidim u čemu je problem da se i nama otvore vrata za posao – rekla je Nina za Jutarnji list.

Nina je 7. ožujka, prije nešto više od četiri mjeseca, imala prvi koncert u zagrebačkoj Areni, a publika je bila oduševljena jer je pripremila spektakl. Svega nekoliko dana kasnije, sve je stalo.

Brojni pjevači potvrdili su da im je poprilično teško jer nemaju prihoda, a od toga su živjeli. Tomislav Bralić (51) iz klape Intrade govorio je o njihovu koncertu kojeg su imali 20. lipnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Tamo inače stane pet tisuća ljudi, a sad ih je bilo tisuću.

– Sjedili su držeći propisani razmak, na ulazu u prostor bili su dezinficijensi… Sve je bilo lijepo, kulturno i normalno. Dakle, može se ako se hoće – rekao je Bralić za Jutarnji.

Facebook Komentari