Trut najavio: Ovaj vikend kreću inspekcije na vjenčanja

U četvrtak tijekom dana nije bilo većih incidenata vezanih uz obvezu nošenja maski, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, pišu 24sata.

– Građani se pridržavaju, nose maske i mislim da ima sve manje otpora. Čini nam se da smo na dobrom putu, da dobro radimo edukacijom i laganim unošenjem maski u naš život – rekao je Trut.

Ali najavio je da idu kontrole. Organizatori događaja s više od 100 ljudi, moraju ga prijaviti Stožeru. Trut je rekao da će ih već ovaj vikend biti 77, a tijekom petka očekuje da će ih se prijaviti još i više.

– Većinom su to svadbe i sportski događaji. Očekujem da će se nakon svih naših medijski nastupa i upozorenja velika većina ili svi prilagoditi tome i da će na tim događajima bit sve onako kako treba. Imamo 60-ak inspektora koji su stalno u aktivnostima, tako da će u velikoj mjeri obići te događaje – rekao je Trut.

– Zasad ih neće biti. Govorimo da je ovo vrijeme edukacije, da se ljudi nauče nositi maske i pripreme za ono što nas možda čeka najesen – odgovorio je Trut.

A u inspekcije diljem obale uputili su se turistički i sanitarni inspektori Državnog inspektorata. Kontroliraju poslovanje marina, kampova i hotela, ali i opće sanitarne uvjete i provedbe protuepidemioloških mjera.

Facebook Komentari