Medvjed mu je upao u kuhinju: Udario me u glavu i vrat, krv je bila svugdje, skoro me ubio

Dave Chernosky iz Colorada znao je da nešto nije u redu kada je ujutro čuo čudne zvukove iz kuhinje, pišu 24sata.

– Ležao sam u krevetu i mislio: “Nadam se da nije medvjed”. Imao sam osjećaj da je, ali sam se stvarno nadao da je nešto drugo kada sam ušao u kuhnju – ispričao je Dave CNN-u.

Veliki crni medvjed stajao je ispred frižidera kada je ušao u kuhinju. Životinja je otvorila ladice i ormariće te porazbacala stvari po cijeloj prostoriji. Dave ga je pokušao namamiti do garaže iz koje bi ga zatim pustio iz kuće, a pazio je da između njih bude kuhinjski otok dok je to radio.

Plan je uspio! Barem dok Dave nije otvorio vrata garaže. Zvuk je uplašio medvjeda koji se vratio natrag u kuću. Krenuo je za njime, uplašen da bi medvjed mogao krenuti prema sobi u kojoj su spavale njegove kćeri blizanke. Tada su se susreli, licem u lice.

– Pogledali smo se i tada me udario po glavi i leđima. Doslovno sam imao pukotinu na glavi, medvjeđa šapa nije baš mekana – ispričao je Dave.

Krvario je iz ozljeda na glavi i vratu, ali je uspio istjerati medvjeda.

– Znao sam da ću biti u velikoj nevolji ako ne ode. Srećom, valjda je bio gotov s onime što je htio i samo je otišao – rekao je.

Nadležna služba uspjela je pronaći medvjeda i eutanizirati ga.

– Ne volimo eutanizirati životinje, ali zaštita ljudi je prioritet jednom kada medvjed krene ulaziti u kuće i ponašati se agresivno prema ljudima – rekao je Matt Yamashita iz te službe.

Navodno je medvjed cijeli tjedan lutao po susjedstvu, ulazio je u kontejnere i tražio hranu, a godinama je uspio izbjeći da ga ulove.

Dave je zaključio da je ipak imao sreće. Doktori su mu rekli da mu je medvjed ovim napadom mogao jako oštetiti oko, ali i prerezati mu vratnu arteriju.

Facebook Komentari