Incident u Puli: Ušla u policiju bez maske, odbila je staviti i počela lupati glavom o zid

U pulsku policijsku postaju ušetala je 55-godišnjakinja i izazvala incident. Stigla je oko 9 sati, bez maske, te je odbila dezinficirati ruke, pišu 24sata.

Policajac ju je opomenuo da je to potrebno napraviti prije ulaska u zatvorenu prostoriju na što je ona počela
vikati i ponašati se bezobrazno.

Kako su ispričali svjedoci za Glas Istre, u jednom trenutku je čak počela udarati glavom u zid. Policajac je nije uspio smiriti te kako se nije željela stišati, policajci su joj bili prisiljeni staviti lisice.

– Žena je ušla u zgradu iako nije bila naručena za obavljanje upravnih poslova te je zaobišla građane koji su čekali u redu. Kada ju je policijski službenik upozorio da je dužna pridržavati se epidemioloških mjera i reda stranaka, počela je vikati i time stvorila nelagodu kod prisutnih građana i djelatnica na šalterima. Žena se nije smirila ni nakon upozorenja policijskog službenika, već je nastavila vikati i raznim pogrdnim riječima omalovažavati djelatnike policije, a potom je pokušala pobjeći iz zgrade.

Policijski službenici priveli su je uz primjenu sredstava prisile te su je uz optužni prijedlog, radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveli na nadležni sud, koji joj je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od četiri dana. Tijekom postupanja ni 55-godišnjakinja ni policijski službenici nisu zadobili ozljede”, izvijestili su iz PU istarske.

Kazali su i kako događaj nema direktne veze s nepoštivanjem epidemioloških mjera, već s neugodnim ponašanjem 55-godišnjakinje koja se navodno došla požaliti da joj prethodno nisu dozvolili ulazak u jednu trgovinu.

Agresivno ponašanje nastavilo se i pred sutkinjom Prekršajnog suda. Zatraženo je i mišljenje psihijatra.

Facebook Komentari