DIP će predati rezultate Predsjedniku RH, Plenković stiže s potpisima

Predsjednik Republike Zoran Milanović primit će predsjednika i članove Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u 10 sati koji će mu uručiti službene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor.

Budući da na ponovljene izbore u Raši i na izbore za Hrvatski sabor općenito, nije stigao ni jedan prigovor, stvoreni su uvjeti da DIP utvrdi konačne rezultate parlamentarnih izbora.

Potom će predsjednik Milanović primiti aktualnog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji na Pantovčak stiže s potrebnih 76 zastupničkih potpisa za sastavljanje nove Vlade, što znači da će od predsjednika države dobiti i mandat za njezino sastavljanje.

Osim toga, današnjim datumom počinje teći rok za sazivanje prve sjednice novog saziva Hrvatskog sabora. Kako je dosad najavljivano, ona bi se mogla održati 22. srpnja, a do kraja idućeg tjedna Sabor bi i glasovao o novoj vladi. Andrej Plenković danas će predstaviti kako će izgledati nova vlada, odnosno kakva će biti njena struktura, tj. koliki će biti broj ministarstava te koja će se ministarstva spajati, piše HRT.

Facebook Komentari