Diler (48) pokušao pregaziti policajca, u Zadru zaplijenili drogu vrijednu 450.000 kuna

Diler (32) na motociklu prošao je pokraj drugog dilera (48) u automobilu. Mislio je da mu je neopazice predao paketić heroina kroz prozor automobila i produžio na sigurno. Ali nije, pišu 24sata.

Vidjeli su ih policajci i došli do automobila. Bilo je to u zadarskoj četvrti Brodarica u utorak oko 14 sati. No i 48-godišnjak u automobilu je namjeravao dati petama vjetra kao i motociklist.

– Oglušio se o zapovijedi. Naglo je startao i pritom odbacio policajca odjela za droge i udario svojim vozilom u policijsko vozilo kojim mu je zapriječen bijeg. Uhićen je na licu mjesta uz uporabu sredstava prisile – kazao je Bore Mršić, načelnik zadarske krim policije.

Njegov kolega policajac na terenu, naime, uvukao se polovicom tijela u automobil dilera, pokušavajući mu ugasiti auto. No vozač koji je upravo primio paketić droge, nije stao nego je, hrvajući se s policajcem stisnuo gas i vozio. Policajac je završio u bolnici s teškim ozljedama, napuknućem prsnog koša i rebara. Zadržali su ga na liječenju.

– Čuo sam se s njim, teško je ozlijeđen, ali mu zacjeljivanje ide dobro. Kaže da se jedva čeka vratiti na poslovne zadaće – rekao je Anton Dražina, načelnik zadarske policijske uprave.

Policajci su pretražili dilerov auto i našli paketić s 32,1 gram heroina, a vozač im je sam predao još 0,5 i 0,6 grama heroina iz džepa te 3900 kuna.

– Odmah nakon toga na adresi prebivališta uhitili smo i prvoosumnjičenog koji je pokušao odbaciti paketić s dva grama kokaina. Pretragom njegovog stana našli smo i oduzeli još 1000.6 grama heroina, 32.6 grama kokaina, 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje s drogom radi povećanja mase, digitalnu vagu za precizno mjerenje i 8000 kuna od preprodaje droge – kazao je Mršić te dodao da bi droga na ulici vrijedila više od 450 tisuća kuna. U stanu 48-godišnjaka našli su još 6.5 grama heroina i tri bočice metadonske otopine.

Policija osnovano sumnja da je 32-godišnjak od 20. lipnja pa do uhićenja predao 48-godišnjaku minimalno 520 grama heroina i šest grama kokaina i to u najmanje 16 navrata u pakiranjima od 40 ili 50 grama da dila dalje sitnim preprodavačima i konzumentima.

Obojicu su prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a ovaj koji se opirao dobio je i kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi.

– Pogubnost konzumacije droge najbolje oslikava jučerašnji slučaj pronalaska mrtvog tijela 40-godišnjaka sa zadarskog područja čija se smrt povezuje s konzumacijom droge – dodao je Mršić.

U tijeku je istraga nad 48-godišnjim vlasnikom stana u kojem je čovjek umro, a koji je stari policijski znanac zbog konzumiranja i preprodaje droge te 34-godišnjom ženom koja je bila u društvu s umrlim. Istražuju i 44-godišnjakinju koju povezuju sa slučajem, a koja im je također poznata po drogi.

Droga stiže iz zemalja istočno od Hrvatske, nije najveće čistoće, ali je jedna od čišćih u narko svijetu, a veza između zaplijenjene droge i one od koje je umro konzument, za sad nije dokazana.

Nad tijelom umrlog obavit će se obdukcija i vještačenje.

Facebook Komentari