Stigla kriza: Kraljica prodaje gin sa sastojcima iz vrta za 330 kn

Kraljevska obitelj godinama, uz svoje brojne standardne obaveze, dijeli s javnosti svoje kulinarske recepte, ali i radi na brendiranju proizvoda. Jedan od takvih je i suhi gin s biljem iz vrtova Buckinghamske palače. Iza ovog alkohola, mnogima omiljenog ljetnog pića, stoji i kraljevska obitelj, koja ga preporučuje, pišu 24sata.

Spomenuti kraljevski gin sastoji se od 12 različitih vrsta biljaka, a reklamiraju ga i kao piće uz koje se možete osjećati kraljevski bez da opustošite svoj bankovni račun. Radi se o piću koje sadrži 42% alkohola, a pakirat će ga u boce od 0,7 litre (23 unce). Kraljevski gin košta oko 330 kuna (£ 40), a trenutačno ga je moguće naručiti isključivo u Ujedinjenom Kraljevstvu, no računa se i na širu distribuciju u budućnosti.

Očekivano, spomenuti gin postat će i službeno kraljevsko piće, koje će se služiti na domjencima i raznim događanjima u palači, koje će ugostiti brojne ugledne goste. Iz kraljevske obitelji najavili su kako će sav prihod od prodaje ovog alkoholnog pića ići u njihovu Royal Collection dobrotvornu zakladu, koju je prije tridesetak godina osnovala kraljica Elizabeta II (94).

Jedna je to od mnogih fondacija iza koje stoji britanska kraljevska obitelj, a bavi se nadziranjem i brigom za kraljevsku imovinu i brojne umjetničke kolekcije. Zakladu vodi princ Charles (71), a kako održavanje goleme ostavštine puno košta, nadaju se da će pomoći i gin.

Facebook Komentari