Potencijalni ministar obrane objasnio formulu za dolazak na tu funkciju: Jednadžba je jednostavna

Predsjednik HDZ i tehničke Vlade Andrej Plenković trebao bi sutra objaviti ustroj Vlade, odnosno broj ministarstava, kao i ona koja će se spojiti. No neke se konture već sada jasno naziru iako i dalje postoji i određen broj nepoznanica. Više detalja o njima nisu bili spremni otkriti ni ministri u tehničkoj Vladi, kao ni oni koji bi mogli postati dio novoga postava u Banskim dvorima u kojima ih je danas uoči užeg kabineta Vlade okupio Plenković.

A kako će ta nova Vlada izgledati, Plenković još odmjerava, no trebala bi imati manje ministarstava – njih 15 do 16. Poznato je već da se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a te je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, koji će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost, pišu vijesti.hr.

‘Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti’

Dolazeći na Markov trg na sjednicu užeg kabineta tehničke Vlade, Medved novinarima nije želio iznositi više detalja: ”Strpite se još malo, konzultacije se obavljaju. Uvjeravam vas da će tim Andreja Plenkovića biti uspješan tim i da ćemo raditi za dobrobit našega naroda i domovine. Svi ljudi koji su uključeni u razgovore su odgovorni i pokazali su svojim dosadašnjim radom i karijernim iskustvom da se mogu nositi s izazovima”.

”Strukturom ustroja Vlade odašiljemo poruke o tome koliko HDZ, Plenković i Vlada žele realizirati sva područja vezana za branitelje i stradalnike Domovinskog rata. U konačnici, tako se odnosimo i prema svim drugim područjima. Puno je toga što u partnerstvu s udrugama i hrvatskim braniteljima moramo učiniti i jako je puno razloga za ostanak i samostalno djelovanje tog resora”, istaknuo je Medved.

Hoće li novi izazov za dosadašnjega ministra državne imovine biti Ministarstvo brane, Medved nije želio reći, a sam Mario Banožić, čije se kompetencije za taj posao u javnosti propituje, novinarima je kazao:

”Da biste bili ministar obrane, jednostavna je jednadžba: treba imati dobar izborni rezultat, biti stručan i korektan u svojem poslu i radu užih članova obitelji i da to mandatar želi”.

”Izbornik je predsjednik Vlade i sve je dobro”, bilo je jedino što je htio reći ministar prometa u tehničkoj Vladi, koji bi to trebao ostati i u novoj Vladi Oleg Butković. Ni njegove kolege i kolegice nisu bili odveć voljni komentirati svoju budućnost u Vladi.

”Vidjet ćemo, ja sam spreman”, poručio je Ivan Malenica, sadašnji ministar uprave čijem bi resoru trebalo biti pripojeno i pravosuđe.

S obzirom na to uskoro bivši ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković samo je kratko kazao: ”Sve ćete znati na vrijeme”.

”Sutra ću vam sve reći”, poručio je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog osiguranja u tehničkoj Vladi, koji bi u Banskim dvorima trebao ostati i ubuduće.

Rječitija oko svoje budućnosti nije bila ni Marija Vučković, dosadašnja ministrica poljoprivrede, koja je samo istaknula važnost odgovornosti i ljubavi prema poslu koji se obavlja.

Facebook Komentari