Petković je out, a dio igrača Dinama ranije će na ljetovanje

Dinamo je još davnih dana obranio naslov prvaka, a u Maksimiru kao da je time praktički i završena prvenstvena sezone. Rezultati i igre hrvatskog prvaka i dalje su ispod željene razine, a u Dinamu se što je i logično sada najviše bave pitanjem budućeg trenera. Kako stvari stoje, novi će strateg ‘modrih’ postati Matjaž Kek, njegov bi dolazak trebao biti potvrđen sljedećih dana, pišu 24sata.

Zoran Mamić mora tekuću sezonu privesti kraju, a do ljetnog odmora (vrlo kratkog odmora) njegove nogometaše očekuju još dva kola; gostovanje kod Istre u Puli (18. srpnja) i domaći ogled s Varaždinom (25. srpnja). Aktualni trener Dinama u tim utakmicama zbog ozljeda neće moći računati na Dinu Perića i Damiana Kadziora, no čini se da je sezona završena i za Brunu Petkovića.

Hrvatski reprezentativac ozlijedio se na utakmici (0-0) protiv Osijeka, a s njegovim povratkom na teren u Maksimiru ne žele žuriti. Što je pametan potez, Petković će Zagrepčanima od velike važnosti biti u europskim kvalifikacijama. Zoran Mamić sprema svoju momčad za gostovanje u Puli, a poslije te utakmice će na odmor pustiti dio igrača koji je ove sezone odradio najveći dio posla u pohodu ‘modrih’ na naslov prvaka i uspješne nastupe u Ligi prvaka.

Zoran Mamić tako će poslije Pule na odmor pustiti Dominika Livakovića, Emira Dilavera, Kevina Theophilea, Nikolu Moru, Arijana Ademija, Mislava Oršića i još neke druge prvotimce, pa će prvenstvenu sezonu protiv Varaždina zaključiti Dinamova budućnost. No, Dinamovi iskusniji pojedinci neće dugo odmarati, nova prvenstvena sezona kreće već 15. kolovoza, a Dinamovci će s mini-pripremama krenuti dosta ranije. Kada? Kada to odluči novi trener, Kek ili tko god to bio…

Facebook Komentari