Osniva se Ministarstvo turizma, sporta i mladih, na čelu Nikolina Brnjac

Andrej Plenković je nakon sastanka predstavnicima parlamentarne većine predstavio dinamiku aktivnosti sutra i idućega tjedna. Najavio je da će nova vlada imati manje ministarstava nego prošla te da njeno potvrđivanje očekuje idući tjedan.

Rekao je i da su svi koji će biti članovi vlade sposobni voditi svoje resore te da će među ministrima biti i onih koji to do sada nisu bili.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje vodi Marija Vučković, na čelu regionalnog razvoja i fondova bila bi Nataša Tramisak, Ministarstvo graditeljstva i državne imovine vodio bi Darko Horvat, a Ministarstvo turizma, sporta i mladih Nikolina Brnjac, neslužbeno doznaje HRT-ova novinarka Dajana Šošić.

Kao ministri u novoj vladi još se spominju, neslužbeno, Ivan Malenica koji bi vodio resor pravosuđa i uprave te Mario Banožić na čelu Ministarstva obrane.

Govoreći o tome kako su oporbeni čelnici odbili susret s njim, Plenković je rekao “da su izbori gotovi”.

“Oni koji su u vrijeme političke kampanje ucjenjivali najveću stranku i isključivali mogućnost da predsjednik te stranke i premijer bude na čelu buduće vlade, u poziciji su da ni na koji način neće utjecati na to kakva će biti vlada”, kazao je.

Facebook Komentari