Kek ostaje izbornik Slovenije

Dinamo će očito morati u potragu za novim rješenjem na trenerskoj klupi, jer je Slovenski nogometni savez objavio kako će Matjaž Kek (58) nastaviti surađivati sa Slovenijom po ugovoru koji mu vrijedi do 2022. Do te je odluke došlo nakon sastanka s predsjednikom Saveza, Radenkom Mijatovićem, pišu 24sata.

Još je ujutro izgledalo kako je samo pitanje vremena kad će maksimirskim travnjakom sa šiltericom Dinama na glavi prošetati slovenski stručnjak, ali došlo je do velikog zaokreta u ovoj priči. Već se i znalo koliku će plaću imati, samo se trebalo dogovoriti trajanje ugovora i staviti paraf na papir. Ali, slovenski je stručnjak u posljednji trenutak ‘odložio kemijsku’ i odlučio nastaviti po starom.

‘Modri’ su sve stavili u dovođenje Keka, a njegov su dolazak iščekivali navijači, dok su mu u domovini zamjerali napuštanje klupe reprezentacije. Ipak je to velika čast, a on je među najboljim slovenskim stručnjacima u reprezentaciji koja na neki iskorak čeka već dulje vrijeme. Bio je to pritisak javnosti, medija i tko zna još kojih razloga da dođe do ovog neočekivanog zaokreta u cijeloj priči. Ugovor mu u Sloveniji traje do 2022., a možda želi odraditi i Svjetsko prvenstvo na klupi reprezentacije.

Dinamo je vjerovao kako Kek može posložiti momčad u kratkom vremenu prije europskih kvalifikacija, plana B praktički nije bilo. Kek je isticao da je vođenje reprezentacije ponos i čast te da uživa u svakom trenutku, a možda je i to presudilo. Izgledalo je kao da je sve gotovo, ali eto, nije. Pretkolo Lige prvaka je svakim danom sve bliže. Hoće li biti vremena za pronalazak novog lica ili pak će Zoran Mamić ostati na klupi i dulje od planiranog, vidjet ćemo. ‘Vruća’ Dinamova stolica očito će još malo morati pričekati na novo lice…

Facebook Komentari