Vozač teško ozlijeđen: Ispao iz auta kod Barbana, nije se vezao

Vozač (59) iz BiH teško je ozlijeđen u ponedjeljak oko 18.55 sati u prometnoj nesreći kod Barbana. U nepreglednom zavoju na cesti prema Labinu je prešao u suprotnu prometnu traku i sudario se s Audijem pulskih registracija koji je vozila žena (50). Od siline udarca Audi je odbačen na povišeni betonski rubnjak, a iz Volkswagena je na kolnik ispao vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, pišu 24sata.

Također, od siline udarca jedan metalni dio Volkswagena udario je Škodu koju je vozila djevojka (26).

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač Volkwagena te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici, dok je vozačica iz Audija lakše ozlijeđena. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 59-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.

Policijska uprava istarska ponovno ističe kako je sigurnosni pojas najučinkovitije sredstvo zaštite vozača i putnika od ozljeđivanja u slučaju prometne nesreće. Osnovna zamisao pojasa je veoma jednostavna. Sprečavanje izlijetanja putnika kroz vjetrobransko staklo ili ublažavanje ili izbjegavanje povreda od udarca u kontrolnu tablu ili upravljač u trenutku kad se vozilo naglo zaustavi ili udari u neku prepreku. Zanimljivo jest samo kako to pojedinim ljudima ne može ući u glavu.

Facebook Komentari