U Istri šest novozaraženih, u umaškom domu situacija pod kontrolom

Screenshot: N1

Nakon što jučer u Istri nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, u utorak je utvrđeno šest novih slučajeva, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite te dodali kako je u umaškom domu za starije situacija “čista i pod kontrolom”.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 237 uzoraka briseva na covid-19, od kojih su šest pozitivni. Kod jedne osobe radi se o ‘uvezenom’ slučaju odnosno o kontaktu i dolasku iz Zagreba, u tri slučaja se radi o kontaktu s pozitivnom osobom, dok za dva slučaja još traje epidemiološka obrada”, rekao je načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U Istri je u samoizolaciji oko 230 osoba.

Četvoro novozaraženih iz Umaga, prvi slučaj zaraze u Buzetu

Neslužbeno se doznaje kako se u četiri slučaja radi o zaraženim osobama s područja Umaga, ali one se ne dovode u vezu s Domom za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” gdje je, po riječima načelnika Kozlevca, “situacija čista i pod kontrolom”.

U jednom slučaju radi se o ženskoj osobi koja je iz Zagreba doputovala u Peroj, dok je šesta osoba s područja grada Buzeta, čime ovaj grad bilježi prvi slučaj zaraze koronavirusom od početka epidemije.

U pulskoj Općoj bolnici je četrdesetak zaraženih pacijenata, prenosi besplatno Hina.

Facebook Komentari