Strava u Lonjskom polju: Ubili kornjače pa ih nabili na kolac

Četiri barske kornjače, ubijene, a potom nabijene na kolac i ostavljene kraj puta, stravičan je prizor koji su u ponedjeljak zatekli rendžeri Parka prirode Lonjsko polje, pišu 24sata.

Kako doznajemo, ubijene kornjače pronađene su kod tzv. jama (nekoliko manjih bara), nedaleko od Prijemnog centra Repušnica kraj Kutine gdje je i jedan od ulaza u sam Park. Sama lokacija svojevrsno je izletište te je mjesto okupljanja mladeži te ribiča.

A na pomor je rendžere upozorila jedna od posjetiteljica koja je fotografiju ubijene kornjače objavila na Facebooku. Kako su nam rekli iz Parka, čim su dobili dojavu, sve su prijavili policiji.

– Bile su četiri ubijene ženke barske kornjače. To su strogo zaštićene vrste u Republici Hrvatskoj. Ovakav sadistički čin ne pamtimo i nadamo se da će osoba koja stoji iza tog čina biti brzo pronađena i strogo kažnjena – rekli su iz Parka prirode te pozvali sve stanovnike i posjetitelje koji uoče i najmanju ugrozu životinja i biljaka da odmah to prijave.

Trenutno se provodi i kriminalističko istraživanje. Iz sisačko-moslavačke policije rekli su nam kako su zaprimili dojavu te da se vjeruje da je pomor počinjen između 10. i 13. srpnja te da tragaju za počiniteljima.

Facebook Komentari