SDP: Poziv na sastanak u četiri oka s Plenkovićem nije dobar i nismo se odazvali

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas rekao je da se SDP neće odazvati pozivu premijera Andreja Plenkovića na razgovore, jer je to u četiri oka, jer je “netransparentno”, a izbori za novog predsjednika stranke neće tako skoro.

“Mi smo taj poziv, informaciju dobili od vas, medija. Nismo dobili nikakav službeni poziv niti dnevni red niti popis”, rekao je Vukas na tiskovnoj konferenciji SDP-a, prenosi N1.

Na kraju su, rekao je, poziv dobili, usmeni, kao telefonski poziv v. d. predsjednika SDP-a Zlatka Komadine.

“Dobili smo usmeni poziv iz kabineta premijera Plenkovića. Za poziv na bilateralni sastanak u četiri oka mislimo da je netransparentan, da nije dobar i na taj se sastanak nismo odazvali”, rekao je dalje Vukas.

“Ne možete otići na sastanak kad nemate dnevni red sastanka, kad ne znate o čemu ćete razgovarati”, odgovorio je na pitanje novinara nisu li ipak trebali odazvati se.

SDP bi se, dodao je, odazvao pozivu da je pozvana cijela opozicija ili barem nekoliko stranaka zajedno, slične osnovne političke orijentacije.

Vukas je potom još jednom komentirao parlamentarne izbore:

“Preuranjeno smo išli u izbore. Epilog toga je, kao što znate, to da imamo troznamenkaste brojeve novooboljelih i dvoznamenkaste procjene pada BDP-a, oko 11 posto.”

Vukas je na kraju najavio i to da će izbori na novog predsjednika stranke, kako on očekuje, trebali biti krajem rujna. Novinari su pritom pitali očekuje li još kandidata ili bi se doista moglo dogoditi da sve ostane samo na Peđi Grbinu:

“Mislim da će biti više kandidata. Ako ne bude, onda ćemo ostati na Peđi.”

Facebook Komentari