Milanka Opačić: Nisam stara, ne želim u mirovinu, želim raditi, a vjerojatno ću aktivirati 6+6

Podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje svjedoče da 673 zastupnika, članova Vlade, sudaca Ustavnog suda i glavnih državnih revizora prima mirovinu po posebnim propisima, koja u prosjeku iznosi 10.077 kuna i nikada nije bila veća – samo u zadnjem HDZ-ovu mandatu narasla je za više od 2000 kuna. Godišnje te mirovine iznose oko 80 milijuna kuna, donosi Jutarnji list.

Pedesetdvogodišnjoj Milanki Opačić koju više nećemo gledati u Saboru, gdje je provela cijeli svoj radni vijek, na vrhuncu bila potpredsjednica Vlade i ministrica socijale, a svoje zadnje dane provela u Bandićevom klubu, ta mirovina uopće nije primamljiva:

– Stvarno još ne znam što ću – vjerojatno ću aktivirati 6 plus 6 – rekla je Milanka Opačić za Jutarnji list. Za mirovinu ne želi ni čuti:

– Nisam stara, ne želim u mirovinu, želim raditi, ali tek moram vidjeti što…

– Uvjete za mirovinu još nemam jer nemam 55 godina. Napunit ću ih u studenome, a do tada ću imati dovoljno vremena razmotriti sve opcije i ponude te donijeti najbolju odluku za sebe i svoju obitelji – odgovorio nam je Jovanović iza kojeg su četiri mandata, pišu 24sata.

Pedesetdvogodišnji Igor Dragovan je gotovo dva desetljeća bio među najvažnijim SDP-ovim dužnosnicima, bio je stranački tajnik, blizak suradnik Ivice Račana i Zorana Milanovića, ima iza sebe četiri mandata, cijeli radni vijek je proveo u politici, i sada će prvi put živjeti od nečeg drugog.

Ovaj put se nije našao na izbornim listama, međutim, on kaže da je to bila njegova osobna odluka, a ne sukob s Davorom Bernardićem:

– Još 2017. odlučio sam da je to moj posljednji mandat i da napuštam politiku. Jednostavno, ne smijete dopustiti da vas pregaze događaji, trebate znati kad se trebate povući. Ovo ne znači da se neću i dalje baviti politikom, ali od toga neću živjeti. Sada je vrijeme za neke druge aktivnosti – rekao je Dragovan i najavio da će aktivirati pravo na “šest plus šest mjeseci”.

Facebook Komentari