Ivan Škaričić: Poduzeli smo sve mjere, još ne znamo tko je donio virus u Dom

Screenshot: Nova TV

Nakon što je u Domu za starije u Splitu umrlo 19 ljudi, ravnatelj Ivan Škaričić, danas je prvi put na sjednici županijske skupštine podnio izvješće, piše 24sata.

Kaže da su sve poduzeli po svim naputcima, pa čak i više.

– Virus je prodro u Vukovarsku. Kako je prodro? Mi ne znamo tko je donio virus, mi ne znamo tko je nulti pacijent. To je još uvijek nepoznanica – rekao je Škaričić dodajući da virus srećom nije prodro u Zentu i dom u Starom Gradu.

Nastavio je kako su sve odradili po pravilima struke odradili taj posao. Rekao je da ima društveni fakultet i da je izabran po natječaju te da ima kvalifikaciju za to mjesto.

– Ispada meni kao minus da sam tako dugo bio gradonačelnik, među pet najdugovječnijih u Hrvatskoj, što su me građani Omiša pet puta birali. Nisam birao sam sebe, oni su me birali. Ovdje sam biran po natječaju – rekao je i zahvalio svim radnicima doma.

– Kao ravnatelj doma tvrdim kako smo poduzeli sve mjere koje su bile pisane da se to ne dogodi. No dogodilo se kao i kod puno drugih mjesta. Ako neko ima rješenje protiv virusa, neka nam pomogne. Mi činimo sve da zaštitimo naše korisnike. Ljudi ne smiju izaći izvan doma, ni na kupanje – kaže Škaričić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Share This Article