Divjak negativna na koronu, ostaje u izolaciji do 22. srpnja

Svi koji smo se danas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja testirali, negativni smo na koronavirus. Također, svi ćemo do 22.7. ostati u samoizoalciji zbog mjera opreza. Epidemiolozi će i dalje raditi na utvrđivanju kontakata i propisivati mjere za zaposlenike MZO-a ako utvrde potrebu, napisala je upravo ministrica Blaženka Divjak na Facebooku, pišu 24sata.

Blažena Divjak testirana je i otišla u samoizoloaciju prema porepruci epidemiologa, nakon što se saznalo da je njezina državna tajnica Ivana Franić pozitivna na korona virus.

– Radim od doma, svi procesi i pripreme za iduću školsku i akademsku godinu idu svojim tijekom i ne sumnjam da ćemo, kao što smo preko noći krenuli s nastavom na daljinu, sigurno uspjeti voditi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na daljinu nešto više od tjedan dana. Ovo je ipak mirno prijelazno razdoblje. Šalu na stranu, molim vas budite odgovorni i oprezni prema sebi i prema drugima. Vrijeme je da to svi naučimo – poručila je ranije Divjak.

Iz Vlade su nešto ranije javili da će se danas testirati i premijer Plenković, koji je jučer bio na sastanku s ministricom Blaženkom Divjak kojoj je danas određena mjera samoizolacije.

– Kao i u svim pitanjima dosad oko postupanja glede širenja koronavirusa, mjerodavno će nam biti mišljenje epidemiologa i HZJZ-a. Vjerujemo struci i nemamo razloga dovoditi u sumnju njihovu procjenu – priopćio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Facebook Komentari