Austrija obustavlja zračni promet s visoko rizičnim zemljama, među njima i zemlje Zapadnog Balkana

Da novi slučajevi zaraze koronavirusom ne bi ušli u Austriju zračnim putem, Austrija od četvrtka obustavlja sve redovne letove u 18 visokorizičnih zemalja, među kojima su i zemlje Zapadnog Balkana, te Bugarska, Rumunjska, Moldavija i Egipat, priopćilo je u utorak austrijsko Ministarstvo zdravlja na čelu s ministrom Rudolfom Anschoberom. Isti izvor navodi kako je do sada bilo zabranjeno slijetanje u Austriju zrakoplovima osam država i regija Italije, a od četvrtka se ta „crvena lista“ proširuje za još novih deset država, piše Večernji list.

Među njima su zemlje Zapadnog Balkana Srbija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Albanija i Crna Gora, te Bugarska, Rumunjska, Moldavija i Egipat. Tom odlukom „privremeno se prekidaju zračne veze bečke zračne luke Schwechat s zračnim lukama u Beogradu, Bukureštu, Kairu, Podgorici, Sarajevu, Sibiu, Skopju, Sofiji, Tirani i Varni“. Zabrana će se primjenjivati od ovog četvrtka do najmanje kraja srpnja.

Ograničenje putovanja zrakoplovom ne odnosi se više na talijansku pokrajinu Lombardiju, koja je skinuta s „crvene liste“, stoji u priopćenju na kojem su pobrojane zemlje koje i dalje ostaju na austrijskoj „crvenoj listi“: Bjelorusija, Kina, Velika Britanija, Iran, Portugal, Rusija, Švedska i Ukrajina. Iznimke su tereni prijevoz, teško bolesne osobe, repatrijacija Austrijanaca iz inozemstva, medicinsko osoblje i osoblje za 24-satnu njegu starih i bolesnih, te radnici – pomagači na poljoprivrednim dobrima.

Facebook Komentari