Rijeka: U PGŽ četiri novozaražena, među njima djelatnik Klinike u Lovranu

U Primorsko-goranskoj županiji u ponedjeljak su evidentirane četiri novozaražene osobe koronavirusom, od kojih je jedan djelatnik Klinike za ortopediju u Lovranu, rekao je u ponedjeljak predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Epidemiološka obrada kontakata svih oboljelih traje, istaknuo je Fabijanić na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

Dodao je da je Primorsko-goranska županija osigurala financijsku pomoć poduzetnicima i osigurala nepovratna sredstva za one koji su prije epidemije Covida-19 pokrenuli investicije, poput nabavke strojeva i ostalog potrebnog materijala za proizvodnju.

„Nakon prvog natječaja već imamo raspodjelu tih sredstava na području Gorskog kotara te priobalja i otoka, a s preko 6 milijuna kuna, rebalansom proračuna, osigurali smo i drugu tranšu za ostatak poduzetnika”, rekao je ističući da je zaprimljeno sveukupno gotovo 300 prijava i da postoji veliki interes te da će povjerenstvo procijeniti koje su od tih ponuda realno prihvatljive.

Dodao je da je natječaj za poljoprivredna gospodarstva još traje, piše besplatno Hina.

Facebook Komentari