Riječka policija uhitila dvojicu Rumunja, švercali su migrante

Policajci iz Vrbovskog s kolegama iz Službe organiziranog kriminaliteta dovršili su istragu nad dvojicom Rumunja zbog sumnje u ilegalni ulazak i boravak u Hrvatskoj. Sumnja se da su muškarci stari 30 i 43 godine organzirali prijevoz više stranaca na području Hrvatske, pišu 24sata.

Kako navode iz PU primorsko-goranske, u subotu oko 9.10 sati na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik zaustavili su kamion MAN koji se kretao prema Rijeci. Vozač je u tom trenutku pobjegao, a u kamionu je pronađeno više migranata.

Tijekom istrage na području karlovačke županije je uhićen Rumunj (43) u autu rumunjskih registracija koji je pratio spomenuti kamion. U nedjelju oko 22 sata na autocesti A6 kod Vrata je uhićen i odbjegli vozač te su ga priveli na kriminalističku istragu.

Utvrđeno je da su se spomenuti Rumunji organizirali kako bi za određeni novčani iznos prevezli više stranih državljana koji nemaju dozvolu zadržavanja ili boravka na području Republike Hrvatske, odnosno Europske unije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog osnove sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, obojica Rumunja su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

Facebook Komentari