Rakitić ne vidi gdje je problem: Neuer nije napravio baš ništa loše, pa on je poput Hrvata

Jedno subotnje popodne uz vaterpolo, pjesmu i vino pretvorilo se u problem za Manuela Neuera. Nijemca, koji je se skinuo u “odoru” vaterpolskog golmana pa zatim zapjevao s društvom, između ostalog i “Lijepa li si”, odmah su pod povećalo stavili njemački mediji, pišu 24sata.

– Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem beach baru Neuer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Što je toliko eksplozivno u pjesmi koju Neuer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pjevač Thompson. On je pjevajući pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracijski logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci tisuća civila, Srba, Roma i Hrvata. Neuer, pak, pjeva njegovu pjesmu “Lijepa li si” u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj – napisao je najpoznatiji njemački list Bild.

Neuer se, pak, branio da “ne zna hrvatski jezik i da nije znao što pjeva ni od kojeg pjevača”, a sve je komentirao i Ivan Rakitić koji kaže da ne vidi u čemu je uopće problem.

– Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i osjeća se ugodno u našoj zemlji. Meni je u Schalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i osobnog trenera vratara Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika te je on veliki razlog zbog kojeg se Neuer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku”, rekao je Rakitić u razgovoru za Sport1 i dodao:

– Thompson je popularan i voljen u cijeloj Hrvatskoj. Pjesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lijepa. Pjesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pjevanje. Zvale su me stotine ljudi i rekle da im je drago što je kod nas. Šteta je što sada rade od svega toga. Manu nije napravio ništa loše. Samo se osjeća dobro i ugodno u društvu hrvatskih ljudi.

Osim što je pjevao i igrao vaterpolo s Nikšom Dobudom, Neuer se posljednjih dana vozio biciklom i kod Omiša počastio pićem domaće ljude. Sa svakim pojedincem malo je i proćakulao te se fotografirao, ali brzo će opet nogometne obaveze. Punih baterija.

Facebook Komentari