12.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ne želimo da se Boras miješa u naše demokratske procese

Ne želimo da se Boras miješa u naše demokratske procese

Dvjestotinjak okupljenih studenata, zaposlenika i znatiželjnika Filozofskog fakulteta na plenumu fakulteta, izglasalo je kako će od Senata zatražiti da na sjednici u utorak ne prihvate odluku o smjeni dekanice Vesne Vlahović-Štetić. Tražit će i da se Miljenka Šimpragu ne postavlja za vd dekana Filozofskog jer ga nisu izabrala tijela fakulteta. Kao treću točku izglasali su da Senat, u slučaju da ne odustane od smjene dekanice, potvrdi za vd dekana Dragana Bagića.

Njega su izabrala tijela fakulteta i želimo da se to ispoštuje, poručili su studenti. Ne želimo da nam se Boras miješa u naše demokratske procese. Najavili su i mini-akcije u kojima će zatrpavati rektora zahtjevima, a neki su zatražili i izdvajanje fakulteta iz sveučilišta.

Na plenumu je bila i Vesna Vlahović-Štetić, koja najavljuje pravosudnu borbu protiv Ante Čovića, ali i borbu za fakultet. Podršku Filozofskog dao je i Fakultet političkih znanosti, te brojni drugi dekani.

Saznalo se kako je već izabrano četvero novih prodekana koji bi trebali raditi pod Šimpraginim vodstvom do izbora nove uprave.

– Važno je da drugim fakultetima pokažemo da se možemo boriti. Želimo da naša uprava pokaže mišiće i vrati se, olako ste predali fakultet. Profesori, jeste li za aktivizam – upitala je jedna studentica.

Senat ujutro odlučuje o smjeni uprave Filozofskog, a studenti će u prosvjednoj povorci do Vlade predati zahtjev premijeru za smjenu Borasa. Zahtjev je potpisalo više od 8300 ljudi, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike